Undvik att hamna på nyheterna med rätt brandsäkerhetstänk

Flera gånger i månaden kan vi läsa på nyheterna om hus som börjar brinna. Det kan vara hyreshus, villor eller företag. Det är ingen rolig anledning att vara med på nyheterna. Med rätt säkerhetstänk kan du skydda ditt hem, din familj och företag och slippa en förödande eldsvåda.

Brandsäkerhet

Kring jul är det många av oss som tänker på just brandsäkerhet, eftersom vi gärna tänder stearinljus på både dagen och kvällen. Men ett hus, ladugård, bostadskomplex eller en företagsbyggnad kan ta eld året om. Ofta är det inte förrän vi är med om en brand eller någon byggnad i vår närhet börjar att brinna som vi tar brandsäkerheten på allvar. Men du bör göra det innan det är försent. Det är så mycket mer än bara levande ljus som kan skapa eldsvådor, som till exempel fasader. I början av september började ett hyreshus i Italien att brinna på grund av fasaden. Gå in på https://briab.se/aktuellt/nyheter/fasaden-smalte-hoghusbranden-i-milano/ och läs mer om fasadbranden och ta även del av deras tjänster. Som vanlig lekman är det svårt att ha nog kunskap om hur du ska kunna skydda ditt företag och din familj. Då är det klokt att förebygga olyckor genom att anlita extern expertis.

Både säkerhet och ekonomi

Att skydda sig från brand handlar både om säkerhet och ekonomi. Det viktigaste är naturligtvis att skydda människoliv. Tanken på att någon dör i en brand som skulle ha kunnat förebyggas är hemskt. Men eldsvådor handlar också om ekonomi. För ett år sedan brann Polarbröds fabrik i Älvsbyn ner. Sådana nyhetshändelser påverkar både arbetstillfällen och möjligheten att driva företaget. Även om ditt hus eller ditt företag är försäkrat, så innebär en brand ändå många och onödiga utgifter. Förutom att det också kan påverka vårt psykiska mående och tar mycket tid.

kalle